Hage som hobby

garden_217144522

For de av oss med grønne fingre er det mange gleder å finne rett utenfor stueveggen. Det finnes så mange måter å skape sin egen hage på, og ikke minst mange hagevarianter å vurdere når man skal skape en til seg selv. Enten du vil ha en praktisk, støyskjermende hage mot veien som går forbi, eller en matnyttig, spiselig hage er helt opp til deg!

Pyntehage

For mange handler hagen om å pynte opp rundt seg, og det er derfor viktig at man velger både etter utseende og egenskaper. Det er vanlig å shoppe litt rundt på nett, da nettsider som Plantavia ofte har både godt utvalg samt tips og råd til hva man bør velge til sin hage, i forhold til både form, ideer og ikke minst plass. Det kan også være en ide å hente inspirasjon fra hageblogger; der kan man finne ulike planter og vekster som man kanskje ikke kjenner til, eller som man rett og slett ikke har tenkt på. Og husk alltid å tenke på om det finnes planter man ikke bør velge, av ulike grunner.

Grønnsakshage

Selv i det kalde norske klimaet er det mange grønnsaker som trives, så her er det mange vekster å velge mellom. Og det kan være en ide å begynne så tidlig at du kan plante frøene inne og sette dem ut når våren er kommet i gang. Frøpakkene angir når man kan begynne å så frøene utendørs, men det kan selvsagt være lokale forskjeller. Sats på grønnsaker som tåler en støyt, som sukkererter, reddik, poteter og salat, slik at du kan nyte godt av din egen driftighet selv med litt ustabilt vær. Du kan til og med tjene opptil 4000 kr per år på dine innhøstede godsaker – etter dette må du betale skatt på inntekten.