Dypt inn i videoslots

slots_117221212

Som med alt annet det går an å fordype seg i, er videoslots en hobby som kan ses på fra alle mulige vinkler. På den ene siden er selvfølgelig muligheten til å vinne store gevinster det som driver en entusiast til å prøve disse ut i første omgang. Men etter hvert som man legger merke til de mange detaljene og, ikke minst, de millioner forskjellige variasjonene, fortsetter man å spille av andre grunner. Det finnes videoslots-spillere som kartlegger nye funksjoner og blogger om disse, andre fokuserer på ekstraspillene, og noen er kun ute etter estetiske kvaliteter.

Digital nostalgi

Av de som har mekaniske spilleautomater som hobby, spiller nostalgi en stor rolle i entusiasmen. Det er vanskelig å knytte noe særlig nostalgi til et så nytt fenomen som nettspill, selv om Microgaming – en av de aller første utviklerne – har drevet med det siden 1994. Dagens utvalg av videoslots har lite til overs for 90-tallsteknologi, som er lett å forstå. I motsetning til sjarmerende mekaniske underverk fra tidligere tider måler ikke lav-kvalitet grafikk og hakkete animasjon opp. Kulturell nostalgi er det derimot nok av, med videoslots som referer alt fra vintage superhelter til tidlig 1900-talls exotica, som temaer fra Egypt og Orienten.

Finn din nisje

Det er ikke mulig å tvinge på seg en entusiasme som ikke er der. Men dersom målet er å finne en givende hobby er det viktig å kunne fordype seg i noe som føles originalt og spennende. Musikken i videoslots, for eksempel, er en nisje som er stort sett urørt, men full av spennende fordypelsesområder. Ta bare musikken i Starburst – hvordan ville du anmeldt den? Passer den til stilen i automaten for øvrig? Er den teknisk velgjort? Start en blogg og se om interessen melder seg – hvem vet, kanskje du ender opp med å få betalt for det i tillegg?