Fotball – en av verdens mest populære idretter

I Sør-Amerika er ikke fotball idrett; det er religion. Det er få idretter som kan sette så mange følelser i sving som ordentlig god fotball. Vi jubler og feirer når det går bra og vi gråter når laget vårt taper.

Vi husker alle hvordan gatene fyltes av jublende nordmenn da vi i slo Brasil i 1998. Egentlig er det ganske unorskt å feire på denne måten, men det var noe med følelsene, stemningen og gleden. Dette var følelser bare fotballen kunne få fram i oss.

Et lag for livet

Man bytter ikke lag. De aller fleste supportere støtter laget sitt gjennom oppturer og nedturer, sorger og gleder. Du svikter ikke laget bare fordi det går dårlig. Dette er utvilsomt enklere om du holder med Liverpool, enn om du hoder med Leeds. Liverpool er et av Englands mest suksessrike fotballag, og The Reds har spilt fotball i øverste divisjon, med ett lite unntak, siden starten av 1900-tallet. Dette fantastiske, britiske laget har fans fra hele verden. Klubben har over 400 offisielle supporterklubber, fordelt på alle verdens kontinent, men den norske klubben er den aller største.

Blø for drakta

Det er ikke bare spillerne som blør for drakta, det gjør supporterne også. Mange reiser Europa rundt for å følge laget sitt, og Liverpool har definitiv noen av de aller beste supporterne i verden. De drar på kamper, støtter laget og bærer en Liverpool drakt med stolthet.

The Reds spiller hjemmekampene sine på Anfield og laget har vunnet absolutt alt som er mulig å vinne: Champions League, Ligacupen, FA-Cupen og 1. divisjon. Flere norske fotballspillere har også spilt for Liverpool, blant annet Frode Kippe, Bjørn Tore Kvarme, Øyvind Leonhardsen og John Arne Riise.