Ishockey som hobby

Om du har sansen for idretter med høy intensitet og fysisk harde spillestiler, er det stor sjanse for at du allerede er ishockey-fan. Denne sporten er en oppvisning i både hurtighet, presisjon, utholdenhet og robusthet, og selv om det iblant kan gå en kule varmt ute på isen, er hockey først og fremst fantastisk underholdende.

Selv om Norge er en vintersportnasjon, kom faktisk ikke ishockey til landet før i 1930. Den første ordentlige ishockeykampen ble spilt i en pause under skøyte-VM i Trondheim i 1933. Nå er det langt bedre stilt med sporten i landet, og ishockey-ligaen blomstrer på både herre- og kvinnesiden. De par siste tiårene har også det norske landslaget prestert bedre enn noensinne internasjonalt, med kvartfinaleplass i VM i 2008 som det foreløpige høydepunktet.

Det er likevel ikke til å komme unna at den aller beste hockey-underholdningen kommer fra den andre siden av Atlanterhavet og National Hockey League (NHL). Den berømte hockeyligaen NHL er i verdenstoppen, og uovertruffen når det kommer til intensitet og spenning. Er du virkelig hockeyfrelst, anbefales det å ta en tur til USA eller Canada for å oppleve stemningen live. I mellomtiden kan du kose deg med TV-overførte kamper daglig, både fra den norske Get-ligaen og andre land – selvsagt Nord-Amerika inkludert.

Dersom du merker at det frister å teste isen selv, kan du glede deg over at det bygges stadig flere ishaller i landet. Du kan sjekke ut om Norges Ishockeyforbunds breddesatsing tilbyr alternativer som er relevante for deg, og om du ikke finner noe der, kan det godt tenkes at det finnes ledig treningstid i nærmeste ishall. Samle sammen noen venner som deler din hockey-lidenskap, og før du vet ordet av det, har dere lagt grunnlaget for deres helt egne hockey-eventyr.