Fotballens enorme popularitet i Norge

Fotball er uten tvil verdens mest populære sport. I Norge er den også enormt populær. Dette er spesielt imponerende når vi tar i betraktning at vi ikke er spesielt gode i sporten. Likevel sitter vi i spenning og er like glade hver gang vi spiller landskamp, hver gang sesongen i toppligaen starter, eller hver gang nevøen vår Lars spiller fotball i «Gutter 12»- klassen. Fotball er en sport som har kommet for å bli, i både Norge og resten av verden.

Hva gjør fotball så spesielt?

Så hva er det som gjør fotball så populært egentlig? Hver gang VM spilles eller Champions League nærmer seg finalekampen er det hysteri i hele verden. Hvorfor blir vi så besatt av fotballen? Er det ikke bare den samme 90-minutter lange kampen som spilles i reprise i nye drakter hver gang? Mange kan argumentere for at fotball er mye mer enn kun sporten som spilles på kunstgressplenen. For mange er det lokale fotballaget, eller landslaget, limet som holder samfunnet sammen. Mange har ikke annet enn fotballen å lene seg på. Sporten er noe som får mange til å glemme dårlige tider og vanskelige levekår. Det har blitt et universelt språk i hele verdenen. Drar du til Brasil med en fotball i hånden trenger du ikke å snakke det lokale språket for å skaffe deg venner. Fotball har nærmest blitt en kommunikasjonsform, og er så mye mer enn bare en ball som sparkes på.

Selv om fotball også er kjent for komiske fall, knuffing og godt skuespill, er det også enorme sportspresentasjoner som blir gjennomført på fotballstadionene. Enkelte sportøyeblikk fra fotballen vil gå inn i historiebøkene og snakkes om i flere år. Husker du da Norge slo Brasil i 1998? Enkelte mål, pasninger eller keeperpresentasjoner er menneskelig presentasjon av aller høyeste klasse.